Amanda


Följ med på Amandas gravidfotograferingar i somriga Skåne!

Fotografens tankar


Amanda har haft turen att vara höggravid med båda sina barn under sommaren. Jag säger tur - för att hon har varit gravid under en årstid som är fantastisk för att fotograferas i! Vackra blommor i alla naturens färger, solens strimmor genom trädens grenar och rosaskimrande himmel Det var vår målbild med båda fotograferingarna och det lyckades vi med råge!


Nedan kan ni se ett axplock av bilderna från Amandas båda gravidfotograferingar!

Historien om hur jag och barnens far träffades:


Nadde och min väg korsades på Nordic Wellness. Jag hade precis skaffat mig ett årskort, och han arbetade där som receptionist. Jag kunde inte undgå att märka hur otroligt snygg han var. Trots det vågade jag bara säga hej som alla andra som går in på gymet. Jag letade efter honom på sociala medier och hittade honom till slut på Instagram. Det var först efter en utekväll med tjejerna som jag vågade trycka på "like" på en av hans bilder . Några sekunder senare fick jag en "like" tillbaka på en av mina bilder. Dagen efter skickade Nadde ett meddelande och frågade om jag ville ses på en kopp kaffe - och från den söndagen har det varit vi - fem underbara år senare!

Resan till att bli föräldrar:


Första gång jag testade positivt på graviditetstestet fick vi missfall i vecka 8. Jag hade fått ett så kallat ”missed abortion” och detta var under jul och nyårsveckan 2020. På nyårsafton fick jag ta tabletter för att stöta bort graviditeten då min kropp inte förstod att fostret ej levde. Detta gav dock inte förväntat resultat så det slutade med en skrapning istället 2 veckor senare.


Två månader senare blev jag gravid igen! På grund av rädslan för missfall igen så gjorde vi ett tidigt ultraljud i vecka 8 och fick då höra hjärtljud - vilken lättnad! Under vecka tolv gjorde vi KUB och fick återigen veta att allt såg bra ut och äntligen kunde vi verkligen pusta ut!


Med barn nummer 2 var det helt annorlunda! Graviditeten var inte planerad! Hela familjen låg hemma isolerad på julafton i corona och mensen var sen.Jag tänkte inte så mycket på det, jag hade ju hört att corona kunde påverka menscykeln. På juldagen tittade jag i i min app och såg att det stod att mensen var tio dagar sen. Jag skojade med min man och sa jag skulle ta ett gravtest bara för visa att jag inte är gravid. Men..... två streck på stickan och världens chock! Det var inte såhär vi hade planerat. Initialt fanns det faktiskt tankar på att göra abort då vår dotter bara var 13 månader, och vi var inte säkra på om vi skulle klara av två barn under två år! Men redan efter några dagar bestämde vi oss att vi kör - det fanns ju faktiskt ett litet liv som väntade på oss där inne. Och ut kom vår lilla Isac nio månader senare!

Mitt bästa tips till andra gravida:

Amanda tipsar!

Om du mår dåligt eller har andra gravidkrämpor...

Det finns hjälp att få för att må bättre under graviditeten - tack vare tabletter mot illamående kunde jag hantera vardagen. En grym fysioterapeut gav mig övningar och foglossningsbälte vilket också hjälpte! I slutet var jag så trött på att vara gravid! Jag hade verkligen en jättebra barnmorska som lyssnade och stöttade mig - så välj en barnmorska du verkligen känner du tycker om att gå till! Det är många besök i slutet!

Varför ville du gravidfotograferas?


För att kunna kolla tillbaka på tiden när ens allra finaste låg i magen. Dessutom var bilder som Bharti hade tagit på andra gravida så otroligt vackra att man själv också ville ha på sig själv!! nför fotograferingen var jag nervös, men det släppte snabbt! Bharti fick mig verkligen att slappna av och det kändes så naturligt även fast man kanske är ovan att någon tar så mycket bilder på en. Det blev en rolig upplevelse första barnet - därav jag gjorde det igen :)Kan du rekommendera en gravidfotografering med Bharti?


Absolut, och det har jag redan gjort då en av mina bästa vänner fotograferades av bysingh.se sommaren 2023! Bharti är grym! Hon får en att vara lugn och känna sig avslappnad och så vacker! Jag har aldrig haft så bra självförtroende som de gångerna som Bharti har fotograferat mig!