Josefin Irming


Moderskapsfotografering

Josefin som driver kontot "Josefinirming" på instagram har jag fått möjligheten att fotografera två gånger. Första gången när hon var gravid med lillasyster Elodie. Jag hade valt ut en av mina pärlor i Skånska Falsterbo som bjöd på höga tallar, ängar med blommor och en vit sandstrand med utomlandskänsla. Med på bilderna fick även storebror Theodor vara.


Andra gången jag fick möjligheten att fotografera Josefin var i somras tillsammans med båda hennes barn och livspartner, bara ett par kilometer ifrån där jag bor. Följ med på deras resa!


Josefin berättar Om graviditeten


Vi har haft turen att bli gravida väldigt snabbt, det är inget jag har tagit för givet. Under graviditeten med Elodie mådde jag dock väldigt dåligt. Kräktes fram till vecka 13 och hade svår foglossning. Det var en stor skillnad mot graviditeten med Theodor då jag mådde bra.
"Att gå från ett barn till tvåbarnsmamma blev också en stor omställning då jag alltid har varit van vid att kunna göra allt snabbt men helt plötsligt började känna mig otillräcklig många gånger."OM OMSTÄLLNINGEN ATT BLI TVÅBARNSMAMMA

Det bästa med att vara mamma?

Allt. Jag känner verkligen att det var menat att jag skulle bli mamma. Att få ge barnen den trygghet och kärlek som de behöver och få känna kärleken tillbaka.
DEN STÖRSTA UTMANINGEN MED ATT VARA MAMMA?

Mindre sömn och att ibland känna sig otillräcklig. Men det är så värt allt.
HUR SER EN BRA DAG UT MED BARNEN?

Vi Bara myser, går till butiken eller lekplatsen en stund. Sen leker vi hemma och är med varandra. Tycker även om att göra saker som att gå på skara sommarland eller åka till badhuset.


"Att njuta mer och inte stressa"

Råd till nyblivna mammor...

Att njuta mer och inte stressa. Jag var så orolig både under graviditeten och spädbarnstiden och önskar att jag hade varit lite lugnare.

"Att kunna se tillbaka på dessa fantastiska bilder under livets gång känns så viktigt. Jag har ångrat att jag inte tog fler bilder med någon som kan sin grej redan när Theodor var liten så nu vill jag att det ska ske oftare. Man blir så glad av de. Även så fint att göra förstoringar av och pryda hemmet med. "
- Josefin Irming

Om fotograferingen med BhartiDet kändes superbra då är väldigt lugn och positiv. Om man känner ett lugn så blir man ju lugnare själv och låter det ta sin tid. Samt så har det blivit så fina resultat efteråt så då blir man jätteglad.


Tycker att Bharti är så himla duktig på alla sätt. Både under fotograferingen och med redigering! En superbra upplevelse!Josefin & familjen
juni 2023