Emma & Max


Emma & Max kommer båda från Kalmar och träffades på gymnasiet; när hon gick i ettan och han i trean. "Han verkade spännande och världsvan" har Emma berättat för mig. Efter gymnasiet flyttade de till Lund för universitetsstudier men hittade sedan sin väg tillbaka till familjerna i Kalmar. På vackra Åmund vin & fruktgård i soliga Kalmar valde de att fira sin kärlek med en hejdundrande bröllopsdag!

Vill man ha känslan av att vara i italienska Toscana men bekvämligheten som ett bröllop i Sverige medför, så ska man boka Åmund vin & fruktgård. Gården erbjuder gångar med vinrankor, lummiga träd, mysigt lusthus och små stugor vid sjön.

Åmund


vin & Fruktgård
Naturligt, äkta och okonstlat


Förberedelser

Emmas närmsta vänner och mamma började förberedelserna genom att poppa lite bubbel och skåla - måste ändå vara det bästa sättet att påbörja sin bröllopsdag, eller? Bröllopskjolen från pampas.nu såg Emma på bild någonstans för flera år sedan och direkt tänkte hon att den skulle hon någon dag gifta sig i! Håret valde Emma att ha i naturliga och enkla vågor med färgstarka gula rosor och klassisk brudslöja uppsatt med ett diadem som hennes gammelmormor en gång i tiden gifte sig i.

Vigsel

I. Såhär arbetar jag

Även om det inte helt går att ignorera mig, så är jag så diskret det bara går. Jag fotograferar huvudsakligen under sång för att inte störa men missar såklart inte viktiga ögonblick som "Kyssen" eller ringbytet!

II. tips till er

Jag vet att ni är nervösa och pirriga - men glöm inte att hålla varandra i händerna, att titta bak mot era nära och kära då och då

och visa er kärlek för varandra - det ger mig möjligheten att fånga era uttryck och känslor i tex en trång kyrka där jag ibland bara kan befinna mig i altargången bakom er rygg.

III. Tänk på att...

Stanna upp när ni är på väg ut ut kyrkan och ge varandra den mest kärleksfulla, dramatiska och längsta kyssen någonsin i altargången medan era nära och kära är vända mot er och lyser av glädje - jag lovar att det kommer att bli er favoritbild från hela dagen!

Hur vigseln kan göras mer personlig och unik

"Om du var vaken skulle jag ge dig allt det där jag aldrig ger dig. Men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag."


Emma och Max vigdes av deras vän, vilket gav vigseln en personlig touch. Vigseln gjordes än mer personlig av hennes far och bror överraskade genom att framföra den klassiska sången "Jag ger dig min dag" av Fred Åkerström ackompanjerat till gitarr. För alltid kommer jag att tänka på Emma & Max när jag hör den.


Vilken låt är er låt?

Hipp hipp Hurra för Brudparet!

I. Tips: Gästerna

Nu är det dags för er att göra entré som äkta makar och ta emot glädjetjut och lyckönskningar från era nära och kära! För att verkligen fånga alla era gästers reaktioner ser jag till att placera de så nära varandra och platsen där ni kommer att göra entré.

II. Tips: Ni

Alla ni älskar är med er för att fira er dag. Våga bjuda på er själva! Hurra, hoppa, dansa, skutta och kyss varandra utan hämningar - låt känslorna synas - det är er dag och nu är ni äntligen man & hustru - Lovar att dessa bilder kommer att tillhöra era favoriter!

III.Tips: Miljövänliga konfetti

Inget får mitt hjärta att smälta såsom vackert konfetti som faller ner över brudparet! Min personliga favorit är torkade rosblad, men även torkad lavendel, torkade örter, poppat ris eller nedbrytbart papper gör succé på bild!

Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.

Skål för Brudparet!

Mingel

Jag fångar det som händer naturligt, utan att störa eller göra er medvetna om kameran. Genom mina bilder får ni uppleva alla de små och stora ögonblicken från er bröllopsdag, både de ni själva upplever och de ni missar. Jag är som er osynliga berättare, fångar reaktioner, skratt, och känslor så att ni kan återuppleva hela historien om och om igen.

Gamla traditionerkan ge många härliga skratt och kanske en inblick i framtiden?


För av den här brudbukett-kastartävlingen att döma så vet vi nu vem som gifter sig nästa år!


Let’s get to know each other


Bröllopsmiddag på Åmund Vin & Fruktgård

Era gäster är bland det viktigaste som finns på er bröllopsdag! Ni har valt de en och en, för att fira med er! Deras närvaro är en avgörande del av ert bröllop, och jag älskar att fånga ögonblick av glädje och samspel mellan dem. Genom mina bilder kan ni återuppleva de små, värdefulla stunderna som ni kanske inte märkte under själva dagen. Jag strävar efter att inkludera så många av era gäster som möjligt, och jag gör mitt bästa för att få med dem alla, särskilt de som är er allra närmast och mest betydelsefulla.

Emmas & Max Bröllopsmiddag


Kvällen påbörjades inne i den rustika och tegelbeklädda middagslokalen, med utsikt mot vinodlingen och det vackra lusthuset längre bort. Dukningen gick i sensommar-stil med murgröna längs långborden och mint som accentfärg i levande ljus och detaljer. Grillbuffén tillagades av Lokstallet i Alvesta.


Bröllopsmenyn:

17.00: Förrätt

Ostbricka med Gruyere, Pecorino, Chévre och Coeur Basque. Till det serverades oliver, cornichons, päron, fikon, saltiner, fröknäcke och jordgubb-chilimarmelad.


18.30: Huvudrätt

Från Grillen; salviamarinerad lammytterfilé, örtmarinerad lax, helgrillad ryggbiff och halloumi med grillade primörer, rödvinsås, potatisgratäng, grekisk och färskpotatissallad och husets bröd.


20.30: Efterrätt

Crème Brulée toppad med färska bär


Tips för att göra middagsbilderna än mer minnesvärda!

Skåla som om ni verkligen menar det!


Jag är en riktig sucker för "Skål-bilder" (som ni kommer att se i galleriet nedan). Inget skriker glädje och fest som bilder där ni och era gäster lyfter era glas högt över huvudet och skålar! De mest effektfulla bilderna får ni när ni lyfter glasen HÖGT över huvudet istället för att hålla glasen i brösthöjd, där de många gånger hamnar i skymundan så att känslan i bilden går förlorad.


"Varde ljus"
Som Gud sade "Varde ljus" och hen hade inte kunnat ha sagt det bättre. Ljuskällor, ljuskällor och återigen ljuskällor är vår bästa vän under bröllopsmiddagen för att jag ska kunna fånga er och era gäster så genuint och äkta som möjligt!


Det viktigaste av alltSlappna av och njut!

Så tar jag hand om resten.

Självklart...


Fick även Emma & Max smita iväg från middagen en snabbis och ta lite lulliga crazy-in-love porträtt mellan vinrankorna i solnedgången. Det är ett måste om ni frågar mig, att ni lämnar allt och alla för en stund och bara är framför min kamera. Det här är er ljuva stund under dagen, då pirrigheten och nervositeten har släppt och ni bara är superduperförälskade och lyckliga.Klackarna i taket people!


Efter en helt fantastiskt härlig dag, dundergod middag, tal som fått ögonen att tåras och tusentals glädjefyllda skratt dansade Emma och Max in natten till sin låt "Adante, Adante" med ABBA!


TACK Emma & Max

för att ni valde mig till att berätta er bröllopshistoria