Om fotograferingen med MariaVi ville båda ta enkla och naturliga porträtt i Marias hemmiljö med hennes egna saker, föremål, möbler och inredning som rekvisita för att hon skulle minnas henne och graviditeten precis som hon är. Att kunna visa det kommande barnet hur dess första och kanske enda hem såg ut, innan busande två barn fyllde hemmet med färgglada leksaker och tillhörigheter. Även bekvämligheten i att fotografen dyker upp hemma hos en lockade Maria.

Vem är Maria?


Maria heter jag och är ursprungligen från Hudiksvall. För kärlekens skull flyttade jag för tio år sedan söderut. Tillvardags jobbar jag med digital marknadsföring på mäklarföretag och driver även eget företag som influencer vid sidan av heltidsjobbet. Carl och jag träffades på ett dansgolv i Linköping 2008. Förhållandet inleddes med distans (Umeå/Lund) men efter våra respektive examen flyttade vi ihop. I början bodde vi i Köpenhamn men redan efter 1.5 år flyttade vi hem till Sverige och hamnade i Malmö. Sedan sommaren 2021 är vi gifta och sedan sommaren 2022 är vi föräldrar då vår dotter Nora föddes.


Noras lillasyster är beräknad att titta ut i maj 2024.
Om Graviditeten...


Den här graviditeten var inte lika planerad utan mer spontan och blev lite av en överraskning. Men en glad sådan. Vi ville ha ett syskon till Nora och även om det blir lite snabbare än vi först tänkt känns det jättebra :).


Jag har varit väldigt trött under denna graviditet men har ändå kunnat jobba och så. Förra graviditeten var superenkel så man jämför ju mycket med den. Har även haft mer järnbrist denna gång men hoppas det ordnar upp sig även med det snart.


Det bästa med att vara gravid: Det är häftigt när man börjar känna rörelser och fint att Nora förstår mer och mer att det är en bebis jag har i magen.


Det sämsta med att vara gravid: Tröttheten helt klart!

Marias 3 bästa tips till andra gravida

Tips


Försök att inte jämföra din graviditet med andras. Det är lätt hänt genom Facebookgrupper och andra sammanhang där gravida samlas men alla graviditeter är unika.1

Tips


Ta del av fakta/råd endast från säkra källor, dvs vården och säkra studier/forskning.

2

Tips


Kolla in secondhand-marknaden för babykläder och babyprodukter. Det finns oändligt mycket i bra skick.

3

Angående hur det känns att gå från ett barn till två barn:Jag känner en skräckblandad förtjusning. Jag är glad och förväntansfull och det ska bli underbart att bli tvåbarnsmamma. Men jag måste erkänna att jag är lite orolig för tiden med två småbarn. Kommer jag att orka? Jag och Carl är ett bra team så jag tror att vi tillsammans kommer att klara det bra och på sikt känns det bara bra att få två barn tätt.

“Jag älskar att vara gravid och en gravidfotografering känns som ett fint sätt att dokumentera graviditeten för att sen kunna se tillbaka på denna tid. Jag känner mig fin och bekväm i min gravida kropp, vilket bara stärktes under fotograferingen med Bharti”

“Jag kan verkligen rekommendera en fotografering med Bharti. Jag kände mig så bekväm under hela fotograferingen och är toppennöjd med resultatet!”