Följ med på Tora Olssons gravidfotografering!


Tora är en kock-deluxe som undervisar i molekylär-gastronomi, driver det mycket framgångsrika och enormt (mat)inspirerande instagramkontot @toraflorafood (gå in och kolla på hennes matkonst, om ni inte redan har gjort det!) och är just nu gravid med sitt första barn. Följ med på hennes inspirerande vinterfotografering nedan!


Hej, Jag heter Tora!


Vår historia började på Köpenhamns gator den 9:e augusti 2019. Jag var där på grund av ett arbetsprojekt. På väg till min arbetsplats såg jag plötsligt en långhårig man på andra sidan gatan. Våra blickar möttes, och med ett charmigt leende sprang han över för att säga några ord på danska som jag knappt förstod. Han föreslog att vi skulle ta en kopp kaffe någon dag. Jag kunde inte motstå charmen och tackade glatt ja till det oväntade mötet som skulle förändra mitt liv.

Om resan mot att bli föräldrar:


"Vår lilla pojke var kanske inte planerad just här och nu, men han var definitivt väldigt efterlängtad."


Min pojkvän och jag hade ursprungligen tänkt att resa genom Asien under vinterhalvåret - innan vi aktivt började försöka bli föräldrar. Ödet ville dock annorlunda, och när jag plussade i juni, ändrade vi våra reseplaner till att istället fokusera på att skapa ett liv tillsammans med vår lilla son.


Hittills har jag mått väldigt bra. Jag är i vecka 28 nu och kan känna att jag börjar bli tyngre. Men överlag har jag älskat denna gravidresa och är så förväntansfull inför att träffa det lilla livet i magen om 3 månader.


tre snabba frågor!

Vilket är ditt bästa tips till andra gravida?


Tora Tipsar:


Att träna – jag har tränat mycket innan jag blev gravid och har fortsatt göra det under hela min graviditet. Jag tror att det har hjälpt mig jättemycket för att må så bra som jag gör. Även fast jag hade lite illamående i början av graviditeten så gick jag till gymmet och gjorde det jag orkade. Träning hjälpte faktiskt att minska på illamåendet. Men såklart förstår jag att det inte är möjligt för de som har mycket illamående. Men försök hålla dig så aktiv du kan under graviditeten.

Vad har varit det bästa med att vara gravid?


Tora berättar:


Tror jag måste säga att alla människor är extra snälla mot en. Haha, jag tycker att jag känner att folk är extra snälla och trevliga nu när jag är gravid. Det är något jag ska försöka vara mer av gentemot alla, inte bara gravida. För det ger så mycket när folk spontant pratar med en eller bjuder på ett extra stort leende. Positiv energi smittar av sig, och det är något vi behöver visa mer av i det dagliga livet.

Vad har varit det sämsta med att vara gravid?
Att sova. Tycker att jag har börjat få svårt att hitta en bekväm sovställning. Jag vänder och vrider på mig och har sovit mindre under en period.

Angående fotograferingen


Tora önskade naturliga och avslappnade bilder med fokus på magen och den genuina kvinnokroppen. Efter att ha fotograferat hemma-hos begav vi oss ut i den vilda naturen precis när årets första snö började falla. Det syns inte i bilderna - men det var riktigt kallt just den dagen i slutet av November som vi fotade. Kanske till och med årets kallaste dag dittills. Med varma kläder, en skön morgonrock, små värmepåsar och många avbrott fick vi följande vackra bilder på gudinnan Tora när hon strålade i det fria!

Varför man ska investera i en gravdifotogarfering:


För att bevara detta minne från denna underbara resa. Det kommer vara så kul att ha bilder att titta tillbaka på när man inte längre är gravid. Den gravida kroppen är så vacker, det är något magiskt över det.

 

"Jag tycker verkligen att det har varit så kul att bli fotograferad av Bharti. Det blev inte bara så fina foton, utan Bharti är en sån genuin och fin människa. Jag är säker på att alla kommer vara så nöjda om de väljer att bli fotograferade av henne."


 

"Det var Så avslappnat och roligt. Jag kunde verkligen slappna av när jag blev fotograferad och kände mig så bekväm. Jag vill varmt rekommendera Bharti som fotograf; hon fick mig att känna mig både fin och bekväm."

TorA olsson

@toraflorafood