Noor & Dahlia


Moderskapsfotografering

Jag och min man David möttes våren 2018 genom den mest kända dejtingappen som någonsin existerat. Det kan låta som världens klyscha, men "we had each other at hello," vi var en matchning från himlen. När beslutet att skaffa barn togs fyra år senare blev jag snabbt gravid, och vi var överlyckliga och tacksamma. Samtidigt fanns alltid oron och rädslorna i bakhuvudet. Jag hade vänner som upplevt missfall eller kämpat länge för att bli gravida, vilket färgade mina egna tankar. Trots glädjen och förväntan tog det lite tid innan oron släppte och det var inte förrän en bit in på andra trimestern som jag verkligen kunde börja njuta av graviditeten.


Hur graviditeten med Dahlia var


"Förutom lättare illamående och trötthet, upplevde jag även intensiv PMS genom hela graviditeten. Ökad irritabilitet och humörsvängningar, något jag aldrig tidigare upplevt, präglade dagarna. Detta kom som en överraskning, både för mig och min man. Humörsvängningar hade jag väntat mig, men jag var inte förberedd på den totala känslomässiga bergochdalbanan man utsattes för. Det blev en riktig mental prövning."


noor berättar
VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA (Dahlias) MAMMA?


Det mest fantastiska med att vara förälder är att även när du är utmattad och saknar energi, finns det ändå lust och kraft att vara där för ditt barn. Din själviskhet försvinner på ett naturligt sätt när du inser att du är någons tryggaste person och du är villig att göra allt för att skydda ditt barn. En annan underbar sak med föräldraskapet är goset; att få kramas och mysa med sin bebis är verkligen det bästa som finns. Ingenting slår ögonblicken av närhet i sängen på morgonen eller när din lilla älskling välkomnar dig hem efter en lång dag på jobbet och bara vill gosa massor.

hur är en riktigt bra dag med dahlia?

"En bra dag i vår lilla familj är helst en ledig dag för båda föräldrarna. Vi blir väckta av vår solstråle, som hittills alltid har vaknat på otroligt bra humör. Dahlia väcker oss med små klappar (läs lättare slag, ibland rejäla fotsparkar 😅) i ansiktet och massor av skratt. Dahlia har verkligen förändrat sina morgontrötta föräldrars morgonhumör till det bättre, trots fotsparkar i ansiktet. En lång frukoststund och en promenad i solen. Helt ärligt är det dagens höjdpunkt. En dag behöver inte längre innehålla mycket mer än så för att bli en toppendag, allt extra utöver det är bara en bonus.


Detta är något som har förändrats sedan jag fick barn. Nu kan jag njuta av enkla dagar mer än förr."

"Kom ihåg att allt går över."

Råd till mammor...

Till dig som väntar barn -

Det är helt okej att ibland känna sig nere. Du skapar ju faktiskt en människa på insidan, något annat vore konstigt.


Till dig som redan har barn - kom ihåg att allt går över! De svåra stunderna just nu kommer att ersättas av helt nya utmaningar, och ja, det är verkligen värt det.

The Many

faces of

Dahlia


VARFÖR SKA MAN FOTOGRAFERAS MED SITT BARN? 


"Det är verkligen en lyx att ha sådana vackra bilder, där tiden fångas på ett annat sätt än med mobilkameran. Som nybliven mamma blir det sällan lika fina bilder på både sig själv och barnet tillsammans. Fokus ligger oftast bara på barnet när man fotar hemma, som bäst blir det några snabba selfies tillsammans med ditt barn som sällan är av hög kvalitet eller särskilt fina – kanske mest roliga. Dessutom är det fantastiskt att få känna sig snygg som nybliven mamma, klädd i en fin klänning istället för nerspydda amningsvänliga och urtvättade kläder. En riktig lyxupplevelse! "


- Noor

"Fotograferingen med Bharti var en otroligt fin och avslappnad upplevelse. Bharti hade massor av kreativa idéer som bara flödade, och tiden gick verkligen snabbt, trots att vi fotograferade i nästan två timmar. Du fick verkligen allt att kännas så naturligt, Bharti. Din spontanitet, lekfullhet och kreativitet skiner verkligen igenom på dina foton. Tack för en underbar upplevelse!"

Om fotograferingen med Bharti


"Bharti är otroligt duktig, genuin och sjukt kreativ. Hon gör detta för att hon brinner för det, och det syns verkligen genom hela processen. Förutom vackra och konstnärliga bilder är hon tillgänglig och lätt att samarbeta med. Hon utsätter dig inte för något du inte skulle känna dig bekväm med och hjälper dig att känna dig naturlig och avslappnad under fotograferingen.

Noor & Dahlia
April 2023